Monori kilakoltatás

65 éves magyar asszonyt lakoltatott ki a bank - ávós segítséggel

 

Csütörtökön délelőtt rendőri közreműködéssel kilakoltatták otthonából Kálmán Ferencné 65 éves monori lakost, mert képtelen volt törleszteni adósságát a rendelkezésére álló havi 40 ezer forint nyugdíjból.


 

Az Otthonvédők nem tudták megakadályozni a kilakoltatást, mert végrehajtásának biztosítására rendőröket vezényeltek a helyszínre. Több otthonvédőt igazoltattak is. Az embertelen eljárásról számos sajtóorgánum tudósított a helyszínről – jelentette a Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szervezője, aki más Otthonvédőkkel együtt maga is jelen volt a kilakoltatáson.


A végrehajtás előtt a jelenlevő tiltakozók

Simó Endre kijelentette: a monori eset világosan bizonyítja, mit ér a kormány bankokkal kötött etikai kódexe.


Mint tudjuk, a rendőrség teszi a dolgát

Kálmán Ferencné otthonának ajtaján 11 órakor cserélték ki a zárat. A bank képviselői és a végrehajtók úgy zárták ki a lakásából, hogy bútora, ingóságai a lakásban maradtak, és nem férhet hozzájuk, mert csak akkor teheti be lábát az otthonába, ha a végrehajtó úgy akarja. Az asszonynak mindennapi életéhez szükséges holmija maradt a házban.


Egyre többen teszik a dolgukat...

A Monoron át vezető 4 sz. főútvonal mentén, az Országút 11. sz. alatt lakó asszony elmondta, hogy nincs hová mennie, nem tudja, hol fogja tölteni az éjszakát. A háza mellett lévő kis étterem, amelyben meghúzódhatna, szintén jelzálogszerződés tárgya, és félő, hogy azt is elveszik. Az asszony méltóságteljesen viselkedett, hálásan azért, hogy az Otthonvédők kb. húszfős csoportja, benne Dabasi Tamással, a Fehér Kéményseprők Szövetségének elnökével, a Magyar Kommunista Munkáspárt aktivistáival, Hídvégi Tiborral, az Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártjának elnökével, egy jobboldali csoport (magyar gárdisták "civilben" - a szerk.), továbbá a munkanélküliek és létminimum alatt élők szervezetének tagjaival megjelent a helyszínen, és a törvényes eszközökkel fellépett az érdekében, a kilakoltatás ellen.


Védik az új "tisztes" tulajdonost

A rendőrök közül többen is elmondták, hogy emberi meggyőződésük ellenére hajtják végre a parancsot, hiszen tisztában vannak azzal, hogy embertelen eljárás eszközeként használják ki őket.


Az új "tisztes" tulajdonos (középen)

Mint ismeretes, Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők elnöke szerint alapos a gyanú, hogy a hitelező bank alkalmazottja és az önálló bírósági végrehajtó között cinkos megállapodás jött létre az ingatlantulajdon egymásnak való átjátszásáról. Ezért a társadalmi szervezet hivatali visszaélés, vesztegetés, jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. De mivel a feljelentés nem halasztó hatályú, a 65 éves asszonyt kilakoltatták egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonából, melynek hitelrészleteit képtelen volt törleszteni 80 ezer forintos nyugdíjából, melynek felét eleve levonták törlesztés címén.


Az ő háza, az ő vára, az ő rendőrsége

Az egybegyűlt Otthonvédők néhány keresetlen szót szóltak a végrehajtóknak, majd „bravó” felkiáltással gúnyosan megtapsolták produkciójukat, midőn luxuskocsijaikon, köztük egy hatalmas terepjárón eltávoztak tettük helyszínéről – tudósított a történtekről az MSZF SZK.


Bal sarok: az "új tulaj", középen a bank, szélen egy lelkes rendőr

Dióhéjban a tragikus történet: A 65 éves néni felvett a banktól 3 millió forintot. Az összefonódott, trösztösült bankok és cinkos államunk (már magát a trösztöt is tiltják mindenhol) visszaélve a nem létező jogrenddel, összevissza (nem is, inkább csak felfelé) változtatták havitörlesztéseket. A mi nénink csak nyugdíja felét tudta törlesztésre fordítani, de ez egy idő után a mohó bankoknak kevés lett.


Az eméletileg nyílt árverésre nem hívták meg a törvény szerint elővásárlási joggal bíró önkormányzatot sem, és mivel nem jelent meg senki, az ott jelenlévő ügyvéd (és a kamarai tagság?) licitált, és mily meglepő, nyert.


Az ott lévő jogászok azt mondták, még több jogorvoslati rész hátravan, ennek ellenére jött a végrehajtás.


A nénihez előző este betörtek, és csak az ügyet érintő papírokat vitték el.


A kézivezérelt, nem létező törvényességre, a nem létező elfogulatlan bíróságra hivatkozva, a kézivezérelt végrehajtás jött, és a néninek mennie kellett, fognia kis motyóját, ruhácskáját, ágyneműjét.
A "törvényességről" pedig a szomszéd néni beszélt, a környéken rövid időn belül öt betörés történt.
(Internetfigyelő, szebbjovot.net, képek: szebbjovot.net, Hírszerző)
 
 
 
 
Monori kilakoltatás - jogász bűnözők az ügy hátterében + elérhetőségeik

 

Mint arról lapunk is beszámolt, 2009. november 26-án, csütörtökön délelőtt, jogerős bírósági végzés nélkül, rendőri közreműködéssel kilakoltatták otthonából Kálmán Ferencné 65 éves monori lakost, mert képtelen volt a bank által elvárt ütemben törleszteni adósságát a rendelkezésére csekély nyugdíjából.
Az Otthonvédők nem tudták megakadályozni a kilakoltatást, mert végrehajtásának biztosítására rendőröket vezényeltek a helyszínre.

Ellopták a házát
 
 
Az idős hölgy otthonának ajtaján 11 órakor cserélték ki a zárat. A Raiffeisen bank jogi képviselője, dr. Zsiga Zsolt és a végrehajtók, aki papíron dr. Paróczai Noémi, de nem tudhatjuk biztosan, hogy jelen volt, ugyanis a szőke hajú, copfos nő nem volt hajlandó azonosítani és igazolni magát a kilakoltatás ideje alatt, illetve anyja, Paróczai Ferencné, a jegyzőkönyv aláírója, aki végig lekezelő és megalázó hangnemben utasítgatta Kálmán Ferencnét, úgy zárták ki a lakásából az idős nénit, hogy bútora, ingóságai a lakásban maradtak, azokhoz nem férhet hozzá, mert csak akkor teheti be lábát a saját otthonába, ha a végrehajtók úgy akarják. Az asszonynak a mindennapi életéhez szükséges holmijai maradtak a házban.
A 18 millió forintra felbecsült kertes házat az árverésen végrehajtást kérő képviseletében megjelent dr. Tóth Gábor egyedüli résztvevőként a kikiáltási ár fokozatos leszállítása után annak 70%-án 8,4 millió forintért "vásárolta" meg, vagyis vette el az idős asszonytól.

Paróczai Ferencné
 
Az Otthonvédők összefogásban résztvevő társadalmi szervezet szerint alapos a gyanú, hogy a hitelező bank alkalmazottja és az önálló bírósági végrehajtók között cinkos megállapodás jött létre az ingatlantulajdon egymásnak való átjátszásáról. Ezért a Fehér Kéményseprők Szövetsége hivatali visszaélés, vesztegetés, jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.
Ezt a gyanút erősíti meg az is, hogy a Raiffeisen bank jogi képviselője korántsem szeplőtelen előéletű, ugyanis ő az a dr. Zsiga Zsolt, aki az Agropark Kht.-s Poligon Holding Kft. kenőpénz-botránya kapcsán vált ismertté 1997-ben, és aki felügyelőbizottsági tagja volt annak az Agropark Kht.-nak, amelynek ügyvezetője kenőpénzt próbált juttatni Torgyán Attilának. A hivatali visszaélés, a vesztegetés és a csalás tehát rutinfeladat számára.

dr. Zsiga Zsolt
 
1998-ban Dr. Zsiga Zsoltot, mint a cég jogi képviselőjét többször is hiánypótlásra szólította fel a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság. A Cégbíróság a felszólításokban Tétix-Sport (Poligon Holding) Kereskedelmi Kft.-nek nevezi a céget. A hiánypótlások a felszólítások után is elmaradtak.
A hivatalos önálló bírósági végrehajtó, dr. Paróczai Noémi a szintén korruptságáról ismert dr. Krejniker Miklós helyettese. Lapunk információi szerint dr. Paróczai Noémi és anyja, Paróczai Ferencné neve már többször is felmerült hasonló visszaélések kapcsán, vagyongyarapodásuk érdekes módon pedig igen jelentős és látványos volt az elmúlt években.
 
 
 
 

Ismeretlen résztvevő, talán
dr. Paróczai Noémi
 
A törvény alapján köteles a végrehajtó tájékoztatni a helyi önkormányzatot az árverésről, amit dr. Paróczai Noémi elfelejtett megtenni. Az önkormányzatnak ugyanis elővásárlási joga van, és abban az esetben szerezhet bárki más tulajdonjogot, ha erről az önkormányzat az árverés előtt írásban lemondott.
A Ceglédi Városi Bíróságon dolgozó Paróczainé vélhetően illetéktelenül járt el a monori ügyben, ugyanis jogköre nem terjed ki Monor városára, hanem kizárólag csak Cegléd, Ceglédbercel, Albertirsa, Dákszentmiklós, Mikebuda, Csemő, Tápiószőlős, Újszilvás, Abony, Törtel, Köröstetétlen, Jászkarajenő, Nagykőrös, Kocsér és Nyársapát településekre.
Kérjük kedves olvasóinkat, hogy akinek dr. Zsiga Zsolt (az ő elérhetőségére is szükségünk volna), dr. Paróczai Noémi vagy Paróczai Ferencné egyéb bűncselekménygyanús tettéről tudomása van, az jelezze szerkesztőségünknek a szerk(kukac)kuruc.info e-mail címen. A képen látható szőke, copfos és bibircsókos nő azonosítását is várjuk.

Ismét Paróczainé, a fő hangadó
 
A Paróczai-klán két képviselője és dr. Krejniker addig is megkereshető az alábbi címeken és telefonszámokon a feltüntetett időpontokban.   
Paróczai Ferencné 
Hétfő 9-12
2700 Cegléd, Batthyány u. 7. A. lh. Fsz. 1.
T.: (53) 315-052
Dr. Krejniker Miklós és tartós helyettese dr. Paróczai Noémi  
Hétfő, szerda 9-12
2200 Monor, Bocskai u. 3.                        
T.: (29) 412-102, 06-30-427-2470
Aki viszont megengedheti magának, hogy némi pénzzel segítsen a kilakoltatott asszonynak, az erre a címre küldheti támogatását:
Kálmán Ferencné
2200 Monor, Ország út 11.
Kapcsolódó:
(Kuruc.info, FKOSZ, origo.hu, Fotók: Hírszerző, Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda)
 

 
 

 
chevrosanyi59 szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://chevrosanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr271560192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása